Nyheter

Du är här

26
jun
2017

Office Management skyddar kunderna med Cisco Umbrella

Office-Management-Mathias-Duvemark-Cisco-Umbrella-as-a-ServiceCase: Office Management - Wannacry-viruset blev en chock för hela världen och många företag stod handfallna inför de avancerade attackerna med utpressningstrojaner (ransomware). Med hjälp av Conscia Netsafe  har Office Management nu - förutom att själva använda lösningen - kunnat lansera ett proaktivt skydd i deras infrastrukturerbjudande som tjänst.

– Umbrella är ett bra och enkelt skydd att installera. Tillsammans med våra övriga IT-säkerhetstjänster får våra kunder ett omfattande skydd, säger Mathias Duvemark, infrastrukturtekniker på Office Management.

Office Management är tidigt ute med att paketera avancerade tjänster som Umbrella. Mathias Duvemark hävdar att de flesta återförsäljare inte förstår hur de ska sälja eller hantera såna typer av tjänster och att det i stort sett bara är specialister inom nätverkssäkerhet som Conscia Netsafe som förstår vilket värde en sådan här tjänst kan ha i den katt- och råttalek som hela tiden pågår mellan angripare och IT-säkerhetsavdelningar. Läs hela caset här.

19
jun
2017

Elastx automatiserar med Conscia Netsafe och Cisco ACI

Case: EElastx kundcase Conscia Netsafe, CMO H Grankvistlastx. Stabilt, skalbart, automatiserat och kostnadseffektivt. Det är Elastx vision för deras moderna moln. Prestanda och tillgänglighet är viktiga för Elastx. För att kunna konkurrera med de globala molnleverantörerna behöver det lilla Stockholmsbolaget inte bara vara lika smart och automatiserat som jättarna - svarstiderna måste dessutom vara bättre. För att lyckas fullt ut krävdes ett mjukvarustyrt nätverk (ACI) med rätt kisel från Cisco och expertis från Conscia Netsafes experter. Läs hela caset här.

15
jun
2017

Debattinlägg: "Digitalisering kräver en stark bas"

Bengt Lundgren vd Conscia Netsafe IDG debattUr  IDG.se/Computer Sweden 15 juni:

Allting digitaliseras snabbt och framöver är redan här. IT-system är sammanflätade, komplexa och ytterst viktiga för oss. Från en värld där IT var en del av världen till en värld där allt är IT.  I en sådan digitaliserad värld måste system trots ökad komplexitet samtidigt bli mer tillförlitliga. IT-budgetar måste hålla lika väl som alla andra budgetar; för allt är ju trots allt IT.

 

Men system fungerar inte så per automatik, så länge inte kunder och deras IT-partners får en bättre kontroll på vad de faktiskt har.  Vi pratar om det allra heligaste och viktigaste förutsättningen för en trygg digitalisering  – IT-infrastruktur!

13
jun
2017

Mellan molnet och datahallen – så vill nye Ciscochefen nå säker digitalisering

Cisco vd Per Samuelsson Conscia Netsafe PartnerCisco förändras snabbt. Telekomoperatörerna investerar mindre samtidigt som automatiserade datacenter och nätverk, säkerhet bortom brandväggen och uppkopplade prylar lyfter bolaget. Mitt i förändringen står Per Samuelsson och summerar sina 100 första dagar som vd för Cisco Sverige med blicken framåt.

– Cisco kommer att leva och frodas i hybridvärlden mellan molnet och den egna datahallen. Där kommer nätverket som plattform att få en ännu viktigare roll.

Han har tur, Per. Han kan glädjas åt att nätverket får en allt viktigare roll när data ska flyta sömlöst mellan olika molntjänster eller mellan molnet och den egna hallen. Switching och routing går bra. För automatisering av datacenter är på allas läppar och för att det ska fungera måste även nätverket automatiseras och styras med mjukvara i stället för hårdvara. 

Sidor