Nyheter

Du är här

Här är en introduktion till nyhetssidan.

Office Management skyddar kunderna med Cisco Umbrella

Office-Management-Mathias-Duvemark-Cisco-Umbrella-as-a-ServiceCase: Office Management - Wannacry-viruset blev en chock för hela världen och många företag stod handfallna inför de avancerade attackerna med utpressningstrojaner (ransomware). Med hjälp av Conscia Netsafe  har Office Management nu - förutom att själva använda lösningen - kunnat lansera ett proaktivt skydd i deras infrastrukturerbjudande som tjänst.

– Umbrella är ett bra och enkelt skydd att installera. Tillsammans med våra övriga IT-säkerhetstjänster får våra kunder ett omfattande skydd, säger Mathias Duvemark, infrastrukturtekniker på Office Management.

Office Management är tidigt ute med att paketera avancerade tjänster som Umbrella. Mathias Duvemark hävdar att de flesta återförsäljare inte förstår hur de ska sälja eller hantera såna typer av tjänster och att det i stort sett bara är specialister inom nätverkssäkerhet som Conscia Netsafe som förstår vilket värde en sådan här tjänst kan ha i den katt- och råttalek som hela tiden pågår mellan angripare och IT-säkerhetsavdelningar. Läs hela caset här.

Elastx automatiserar med Conscia Netsafe och Cisco ACI

Case: EElastx kundcase Conscia Netsafe, CMO H Grankvistlastx. Stabilt, skalbart, automatiserat och kostnadseffektivt. Det är Elastx vision för deras moderna moln. Prestanda och tillgänglighet är viktiga för Elastx. För att kunna konkurrera med de globala molnleverantörerna behöver det lilla Stockholmsbolaget inte bara vara lika smart och automatiserat som jättarna - svarstiderna måste dessutom vara bättre. För att lyckas fullt ut krävdes ett mjukvarustyrt nätverk (ACI) med rätt kisel från Cisco och expertis från Conscia Netsafes experter. Läs hela caset här.

Debattinlägg: "Digitalisering kräver en stark bas"

Bengt Lundgren vd Conscia Netsafe IDG debattUr  IDG.se/Computer Sweden 15 juni:

Allting digitaliseras snabbt och framöver är redan här. IT-system är sammanflätade, komplexa och ytterst viktiga för oss. Från en värld där IT var en del av världen till en värld där allt är IT.  I en sådan digitaliserad värld måste system trots ökad komplexitet samtidigt bli mer tillförlitliga. IT-budgetar måste hålla lika väl som alla andra budgetar; för allt är ju trots allt IT.

 

Men system fungerar inte så per automatik, så länge inte kunder och deras IT-partners får en bättre kontroll på vad de faktiskt har.  Vi pratar om det allra heligaste och viktigaste förutsättningen för en trygg digitalisering  – IT-infrastruktur!

Mellan molnet och datahallen – så vill nye Ciscochefen nå säker digitalisering

Cisco vd Per Samuelsson Conscia Netsafe PartnerCisco förändras snabbt. Telekomoperatörerna investerar mindre samtidigt som automatiserade datacenter och nätverk, säkerhet bortom brandväggen och uppkopplade prylar lyfter bolaget. Mitt i förändringen står Per Samuelsson och summerar sina 100 första dagar som vd för Cisco Sverige med blicken framåt.

– Cisco kommer att leva och frodas i hybridvärlden mellan molnet och den egna datahallen. Där kommer nätverket som plattform att få en ännu viktigare roll.

Han har tur, Per. Han kan glädjas åt att nätverket får en allt viktigare roll när data ska flyta sömlöst mellan olika molntjänster eller mellan molnet och den egna hallen. Switching och routing går bra. För automatisering av datacenter är på allas läppar och för att det ska fungera måste även nätverket automatiseras och styras med mjukvara i stället för hårdvara. 

Conscia Netsafe rekryterar ännu en Cisco CCIE datacenterexpert

Conscia Netsafe GoteborgDatacenterexpert: Idag tar Ciscos virtualiserade nät och datacenter (ACI och UCS) stadigt mark och öppnar möjligheter till en omfattande automatisering, effektivitet och säkerhet. Men mjukvarudefinierade nätverk saknar inte utmaningar och kompetens och erfarenhet av att bygga validerade lösningar som är optimerade efter kundens önskemål är viktigare än någonsin – kunskaper där Conscia Netsafe ligger i framkant.

Detta är en av många goda anledningar varför vi på Conscia Netsafe vill hälsa vår nye kollega Joacim Wicander varmt välkommen! Joacim är utbildad programmerare från universitetet som sedan jobbat i 17 år med avancerade nätverkslösningar. Han är också en av Sveriges få Cisco-certifierade datacenterexperter (CCIE datacenter) och även en godkänd besiktigare vid Drag Racing-event!

Conscia Netsafe ger Office Management säker gateway till nätet

Office Management Mathias Duvemark Cisco UmbrellaSveriges ledande systemintegratör av Ciscolösningar Conscia Netsafe hjälper Office Management att stoppa intrång och ransomware – innan de har hänt. Tekniken som används är Ciscos nya säkra internetgateway (SIG) Umbrella. Den molnbaserade tjänsten analyserar DNS-uppslag och kommunikation och blockerar proaktivt misstänkta domäner. Office Management är Nordens ledande leverantör av helhetslösningar inom IT, kommunikation och kontor. Företaget började använda tjänsten i början av året och planerar att erbjuda den nya tjänsten som ett skydd för sina kunder, då tjänsten är kraftfull men lätt att installera.

Stoppa Ransomware med vår guide i Techworld

Ransomware är ett allt större hot mot organisationer där hela verksamheten kan hotas. Wannacry är ett av de ransomware hittills som har fått störst spridning med över 200 000 infekterade datorer i över 150 länder. Vad finns det för metoder att skydda sig mot Wannacry och andra ransomware? Ta del av vår expert Daniel Dibs åtta tips i ämnet i Techworld här.

Sd-wan eller inte? Läs vår guide i Techworld

Mjukvarudefinierade icke-lokala nätverk, sd-wan kan vara extremt bra - eller mindre bra. Vilket av dem det är i det aktuella fallet är en relevant fråga för många organisationer nu som vår CCDE/CCIE-certifierade nätverksexpert Daniel Dib reder ut i en liten guide i IDG:s Techworld. Läs den gärna!

Conscia Netsafe i Computer Sweden om Cisco-förvärv

Sd-wan är ett område vi på Cisco-systemintegratören Conscia-Netsafe gärna ägnar oss åt, så när Cisco förvärvade sd-wanspecialisten Viptela lät vi vår Daniel Dib kommentera saken till Computer Swedens nyhetssvep. Sammanfattningsvis tror Daniel och vi att detta är ett förvärv som ytterligare stärker Cisco inom management och orkestrering. Viptela och dess teknologi kommer sannolikt att integreras med Ciscos utbud inom sd-wan och andra delar och att dessa lösningar kan vara av intresse för flera verksamheter i Sverige. Mer om förvärvet finns t.ex. hos CRN.

Cisco-specialisten Conscia Netsafe växer med kvalitet

Conscia Netsafe växer kraftigt. Sedan sista tillväxtposten har Cisco-specialisten utöver marknadsförare fått tillskott av erfarna kollegor både på ekonomisidan och bland konsulter och säljare.  Vi är glada att få ha med följande kollegor hos Sveriges ledande Cisco-systemintegratör, där vi nu har sexton konsulter med Cisco expertcertifieringar (CCIE) och Sveriges samtliga designexperter (CCDE):

Sidor